2014. január 6., hétfő

Magyar Könyvek Viadala 2014

Először is Boldogságos Új Évet mindenkinek :) idén sajnos még nem volt alkalmam könyvről bejegyzést írni, de hamarosan ezt is pótolni fogom. Most viszont másról lenne szó. Szeretném figyelmetekbe ajánlani a Magyar Könyvek Viadalát, ami Tibinek a fejéből pattant ki, aki a media-addict.hu készítője. A lényeg, hogy bloggertársaimmal különböző kategóriában jelöltünk a 2013-as megjelenésű magyar szerzők könyveire, ezzel felhívva a figyelmet, hogy igenis érdemes tőlük olvasni. Engem személy szerint nem ő keresett meg, hanem kedves blogos barátném Anita (Annie mindenes blogja) ajánlotta figyelmembe és rögtön mondtam is neki, hogy naná, hogy benne szeretnék lenni. Nagyon örülök ennek a díjátadónak, ugyanis sajnos manapság az emberek kevesebbet olvasnak magyar íróktól. Be kell valljam, hogy anno én is ebbe a hibába estem, de szerencsére ma már bátran belefogok egy magyar könyvbe is :). És ami a legjobb benne, hogy velük akár még a kapcsolatot is tarthatjuk, mert legtöbbjük nagyon közvetlen és kifejezetten örülnek, ha dicsérjük a munkájukat, hiszen nekünk, olvasóknak írnak :). No elég a rizsából :)
A következő kategóriákban voksolhattunk:

 1. Az év könyve
 2. Az év legszebb szépirodalmi könyve
 3. Az év legjobb szórakoztató regénye
 4. Az év ifjúsági könyve
 5. Az év mesekönyve
 6. Az év írója
 7. Az év írónője
 8. Az év elsőkönyves debütálása
 9. Az év fordítója
 10. Az év legszebb könyvborítója
Minden kategóriában maximum három, de minimum egy könyvre voksolhattunk. Ezeket összesítve Tibi hamarosan nyilvánosságra hozza az 5 leg-leget minden kategóriában és a ti feladatok az lesz, hogy szavazzatok a szívetekhez legközelebb állóra. Az eseménynek hivatalos web- és facebook oldala is van, ahol követhetitek az eseményeket. Sőt Tibi szuper logót is készített :)

Az én jelöltjeim közt van A.O. Esther Összetört glóriák sorozata, melyeknek nem csak a borítója gyönyörű, hanem a története is elvarázsol, magával ragad egy másik világba ahonnan nehezen akarsz kiszakadni. Aztán Vivien Holloway, akinek a könyvhéten jelent meg első regénye, melynek előolvasója is lehettem és ami pokoli tüzesre sikeredett. Természetesen nem maradhat ki nálam Leiner Laura sem akinek ifjúsági regénysorozata könnyeket csalt a szemembe és nem csak a sírástól :). Persze rajtuk kívül számos magyar írónőtől olvastam csak nem 2013-ban :) és közöttük is vannak nagy kedvencek pl. Szurovecz Kitti, Benina, Szalai Vivien. 
Jó szavazást és olvasást kívánok :)!

Nikusz

2 megjegyzés:

 1. Köszi szépen, hogy megemlítettél! :) Drukkoljunk, hogy Eszter minden kategóriában részt vehessen!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazán nincs mit szívem :) ez a minimum azok után, hogy gondoltál rám ;). Szurkolunk bizony! :)

   Törlés