2014. január 8., szerda

Jay Crownover: Rule

Ez a könyv azok közé a New Adult regények közé tartozik, amit már nagyon vártam nyár óta. Igen sejthetitek, hogy elsősorban a borító és a fülszöveg fogott meg, de most, hogy már elolvastam, higgyétek el az semmi a történethez képest. Imádtam az egészet elejétől a végéig és nem csak a sztorija, hanem a szereplők miatt is. Azoknak, akik már olvasták biztos nem mondok újat, hogy az Archer fivérek ellenállhatatlanok, akik viszont még nem, azoknak csak annyit, hogy HŰHAAAA csupa nagybetűvel...félre ne értsétek nem csak a kinézetük miatt gondolom így, pedig hát hmmm nem panaszkodhatnak...( *-* elkalandoz és nagyokat lélegzik ) hanem azért mert nagyon sok mindenen mentek keresztül, mégis összetartanak és számíthatnak egymásra, még a legkritikusabb helyzetben is. Igazi testvérek :). Shawról nekem teljesen más kép alakult ki, mint amit a fülszövegben megtudunk róla. Egy elkényeztetett hülye picsa helyett egy szeretethiányos és mégis akár mindenét odaadó belevaló csajszit kaptam. Ha lenne kalapom még azt is megemelném előtte, hogy azok után amiken keresztül ment és átélt még ilyen tudott maradni és legfőképpen azért, amiért ilyen kitartóan szereti Rule-t az első perctől fogva, ahogy meglátta...pedig ha tudnátok, hogy a srác mekkora pöcs volt vele a legtöbbször...de hát ez van, mi lányok imádjuk az igazi seggfejeket. Ez sajnos genetikailag belénk égett, ahogy az is, hogy mindig az
elérhetetlent üldözzük a nagy csodára várva, hogy majd biztos én leszek az az egy aki miatt megváltozik és nem nőzik többet, mégis legtöbbünk pofára esik. Ekkor megfogadjuk, hogy többet ilyen nem lesz, de szerintem mindenki tudja, hogy ez sajnos nem így működik és századjára is elkövetjük ezt a hibát...na de vissza a történethez. Shawnak szerencséje lesz mert itt Ő lesz az az egy, aki miatt megváltozik a mi rossz fiúnk. Ez a történet tehát elsősorban róluk szól, a családjukról és a megpróbáltatásaikról.

Rule-ról tudni kell, hogy egy igazi különc gazfickó, világéletében az volt és anyja szerint halott ikertestvére nyomdokaiba sem léphet. Tudom, ez brutálisan hangzik, meg is lesz a böjtje. Ebből is látszik, hogy nem kapott túl sok odafigyelést és szeretetet, holott csak vagányabb és bevállalósabb, mint amilyen a testvére volt. Remy a család kezes báránya volt, míg Rule a fekete...ez mindig is így volt és azon a végzetes éjszakán, amikor Remy autóbalesetben meghal véglegesen rábélyegzi ezt a szerepet ikertestvérére. Shaw egy igazi jó csaj, amúgy tipikusan pom-pom lánynak való, de ő jóravaló, rendes lány...magyarul egyáltalán nem Rule esete. A szülei milliomosok, így próbálnak megadni neki mindent, de a legfontosabbat elfelejtik: a szeretetet. Elég sok mindent meg akarnak szabni neki a tandíj fizetéséért cserébe, még azt is, hogy ki legyen a pasija. Ő ellenben a saját életét szeretné élni, ahol nem függ a szüleitől és mástól.  Shawt még Remy karolta fel 14 éves korában, amikor látta, hogy milyen kis esetlen, visszahúzódó, így került be a leányzó az Archer családba. Rule mindig is tartotta tőle a távolságot azt hívén, hogy Shaw és a testvére járnak illetve hamis képet alkotott a lányról, míg Shaw szinte első látásra beleszeretett a rossz fiúba, minden józan ész ellenére. Érzései azonban viszonzatlanok maradnak egészen addig míg Shaw, a szülinapján, kissé elázva Rule hálószobájában nem köt ki, ott ahonnan távozni látott már számos nőt vasárnap reggelenként és ahova titkon mindig is vágyott. Mindkettejük számára felejthetetlen éjszakát töltenek együtt, ami csak fokozza a bonyodalmakat, mivel a lány Rule szokásait ismervén, korán reggel távozik a lakásból, de arra még ő sem számít, hogy a fiú egy héttel később felkeresi azzal, hogy nem tudja kiverni őt a fejéből. Végül arra a döntésre jutnak, hogy megpróbálják, ami azért valljuk be elég bátor tudván, hogy a srácnak csak egy éjszakás kalandjai voltak és fogalma sincs hogy, hogyan kell viselkedni egy kapcsolatban. De az érzelmek győzni látszanak a józan ésszel szemben. Ez a könyv persze, nem csak erről szól...megtudhatjuk, hogy a dolgok meddig fajulhatnak egy családban, hogyha nem vagyunk képesek túljutni a múlton és megbocsájtani, vagy ha csak az anyagiakat helyezzük előtérbe a valódi érzések és a valóság helyett. Megmutatja, hogy nem kell feladnunk önmagunkat egy kapcsolatért, mert nem tudhatjuk, hogy a másik éppen miért szeretett
belénk...hogy egy olyan srác, mint Rule képes helyt állni egy kapcsolatban és egy olyan lány, mint Shaw igenis lehet bevállalós, vagány csajszi. Ebben a történetben szerintem minden megvan, ami egy igazi New adult történethez csak kell: szerelem, hazugság, titkok, szenvedély, heves viták és kibékülések, meglepő fordulatok, mélyről feltörő érzések, családi drámák és baráti összefogások. Néhol téptem ugyan a hajam, de nagyon a szívemhez nőtt ez a könyvecske :). Hogy miként alakul a történet? Le tudják-e győzni a szerelmesek a saját démonaikat vagy sem? Kedveseim, ezt csak akkor tudjátok meg, ha elolvassátok :).
Aki olvasta A soha határát, a Heti csajt, az Örökké a csajom egyikét vagy mindet, azoknál ez is tutira nyerő lesz. Jó olvasást hozzá ;)

Nikusz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése