2013. október 21., hétfő

Vivien Holloway: Moira- A szörnyeteg bennem

Büszkén mondhatom, hogy már másodjára volt szerencsém Wee előolvasójának lenni. Ez nekem egy nagyon nagy kiváltság. Amikor megismerkedtünk akkor nem gondoltam volna, hogy egy ilyen szerepet is betölthetek majd az életében, nagyon jól esett amikor az első könyvénél (Pokoli szolgálat-Aba Könyvkiadó) is megkeresett és felkért erre a feladatra. Lehet hogy én elfogult vagyok vele szemben, bár még nem ismerem annyira hiszen személyesen még sosem találkoztunk, de szerintem ő egy nagyszerű író és büszke vagyok hogy az előolvasója lehetek :). Engem már az első könyve is meggyőzött az írói tehetségéről,illetve rengeteget olvastam a blogján a művei közül és az amiről most szeretnék beszélni az a Moira - A szörnyeteg bennem. Szerintem már más is találkozott vele, hiszen sok részt megosztott velünk oldalakon és nekem most volt szerencsém az egészet egyben elolvasni.

Hát mit mondjak, teljesen magával ragadott a történet. Wee olyan világot fest le elénk, amely ugyan a jelenben játszódik, de a kelta mondakör is életre kel benne. Megismerkedhetünk a druidákkal és azok ősi ellenségeivel a vatisokkal, illetve a főhősnőnk személyében a Morrighan-nal, aki nem más, mint egy kelta istennő. Főszereplőnk, Moira egy húszas éveiben járó fiatal hölgyemény, aki a rendőrségen dolgozik és városában manapság különös gyilkosságok történnek,aztán egyszer csak egy furcsa telefonhívást kap az éjszaka kellős közepén és onnantól kezdve megváltozik az élete, méghozzá olyan mértékben, amelyre még ő maga sem számított. Találkozik egy furcsa férfival, aki egy számára idegen nyelven valamit a fülébe suttog és onnantól kezdve események sorozata indul el. Moirát különös érzések kerítik hatalmába, majd az egyik éjjelen arra eszmél, hogy kezeit és ruháit vér borítja és nem emlékszik semmire. Kétségbeesésében Logant hívja, a jóképű rendőrnyomozót, aki természetesen rögtön a segítségére siet. Persze nem mondja el neki, amit még ő maga sem akar elhinni, hogy megölt egy embert. Úgy állítja be, hogy véletlenül érkezett a bűntény helyszínére. Aztán egy érdekes dolgot fedeznek fel mindketten...eltűnt a holttest, amit Moira látni vélt.
Természetesen a lányt ez nem hagyja nyugodni és nyomozásba kezd,felkeresi egy régi ismerősét Drake-et, aki a nyomszakértőknél dolgozik és a segítségét kéri. Közben a rejtélyes idegen is folyton megkeresi, de soha semmit nem mondd neki, csak annyit árul el, vagyis nem is elárulja, egyszerűen csak  Morrighan-nek szólítja. Drake-el együtt kezdenek el nyomozni és kiderítik, hogy a Morrighan egy kelta istennő, méghozzá a halál istene, akit a druidák hívtak életre, hogy legyőzhessék ellenségüket a vatis harcosokat. Moira szinte alig hisz a fülének,de közben belül mégis érzi...felismeri magát az illusztrációkon és lassacskán kezd összeállni benne a kép. A történet további részében megtudhatjuk, hogyan is indult a csatározás a két nép között és hogy meddig fajulhatnak a dolgok egy több ezer éves háborúban. Van részünk bőven izgalomban, cselszövésben, meglepetésekben, de még egy kis romantika is fűszerezi a történetet. Szerintem Wee jól összerakta ezt a történetet és nagyon tetszik benne a kelta mitológia felbukkanása, imádom :). Természetesen ennek a könyvnek is lesz folytatása és persze olyan vége van, ami miatt lerágom az összes körmömet...de sebaj, mert kíváncsian várom. Nagyon remélem, hogy könyv formájában is a kezemben tarthatom majd :). Kedves kiadók, ha már ismerik Vivien első könyvét, akkor remélhetőleg tudják miről beszélek, ha azt mondom az Ő írását érdemes kiadni :).

Nicosia

2 megjegyzés:

  1. Juj, juj, ez a sztori baromira érdekel. Minden ujjamat keresztbe teszem, és remélem, hogy kiadják.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésedet ;). Én is remélem, mert nagyon jó :)

    VálaszTörlés