2013. június 2., vasárnap

Pokoli történet egy Angyali lánytól

Azt hiszem, soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot, amikor Vivi megkérdezte tőlem, hogy nem olvasnám-e el a regényét, amit most szeretne elküldeni a kiadónak. Természetesen rögtön igent mondtam, holott még arról sem volt fogalmam, hogy miről szól...és én így nem nagyon szoktam belevágni egy történetbe. De mivel még soha nem kértek fel ilyenre és Viviennel pedig nagyon jó a kapcsolatom, egyértelmű volt, hogy elvállalom :). És természetesen nem bántam meg, mert egy pokolian jó történettel ajándékozott meg. Nem győztem olvasni, egyre csak azt éreztem, hogy többet és többet akarok, pedig a pokol tőlem eléggé távol áll, de ez a történet teljesen magával ragadott. Vivien annyira szépen felépítette és izgalmassá tette, hogy alig várom a folytatását, de ne szaladjunk ennyire előre. Beszéljünk kicsit a történetről is. Ismerjük meg miről is szól a Pokoli szolgálat.

Mit adnál azért, hogy megmentsd a szeretteidet? A szabadságodat, az életedet? Mit tennél, ha ráébrednél, hogy mindez hiába volt? Beletörődnél, küzdenél? Lilian küzdött. Mindent megtett, mégis elbukott, most pedig már sohasem szabadulhat a Pokolból. Ő az Ördög egyik bérgyilkosa. Életre szóló szerződéssel. Egy lélektolvaj, aki levadássza azokat, akik keresztbe tettek Lucifernek, a lelküket pedig magával viszi. Az új megbízás egyértelmű, a feladat világos, ám Lil dolga korántsem olyan egyszerű, mint gondolta volna. Mert a Pokolban semmi sem az, aminek látszik. Lilian azt hitte, hogy fogsága évei alatt már mindent látott, átélte már a legrosszabbat, ám kénytelen rájönni, hogy érhetik még meglepetések. Lucifer nem kegyelmez, nem felejt, és nem bocsát meg, most pedig a lehető legkegyetlenebb büntetést eszelte ki. Lil-nek újra meg kell harcolnia a puszta életben maradásért. Közben azonban a feladatát is el kell végeznie, ami nem csak azért nehéz, mert Greg Weiss kedves, jóképű, és minden tekintetben úriember. Lil-re az ilyesmi már sok-sok éve nincs hatással. De történik valami, ami még az ő jéghideg maszkját is darabokra töri, és felszítja lelkében a lázadás szikráját. Szabadulni akar, bármi áron, csakhogy ebben a háborúban már nem csak az ő élete a tét. Senkiben sem bízhat, senkire se számíthat. Élete legveszélyesebb küldetésére indul, mely egyben az utolsó esély a szabadulásra. Pokoli játszma ez, ahol a szabadság nagyobb kincs, mint maga az élet.

Tehát Lilian eladja a lelkét az Ördögnek, hogy megmenthesse kishúga életét, akit mindennél jobban szeret, de  ezzel az örökkévalóságig szolgálja a gonoszt. Lelkeket kell toboroznia, méghozzá nem is akárhogyan. Mindig más külsővel férfiakat csábít el, beférkőzik az életükbe aztán könyörtelenül megöli őket és lelküket az Ördögnek adja. Lilian utálja ezt a munkát, de tartania kell magát, mert nem akar újra ujjat húzni a főnökkel. Bizony, kiderül, hogy munkájának kezdetén szökéssel is próbálkozott, ahol Gábriel arkangyallal "szövetkezett" ami nem volt túl jó ötlet,mert ezzel csak még jobban felbosszantotta Lucifert. Persze nem kell Lil-t sem félteni, ha visszabeszélésről van szó. Az egyik küldetésénél viszont elkövet egy ballépést, amit természetesen nem oszt meg senkivel, viszont tudjuk jól, hogy az ördögöt nem lehet átverni. Lil is tudta ezt, de arra még ő sem számított, hogy ennyire rafinált lehet és ellene fordíthatja saját baklövését. Itt indul be igazán a könyv cselekménye, amikor is Lil megkapja az új megbízását, és ő maga sem akar hinni a szemének. Szerintem már ez is egy jó kis csavar volt a történetben, de persze Vivi nem állt meg és tartogatott még számunkra meglepetéseket. A szívét megkeményítő Lil igencsak hatalmas feladattal találja szembe magát új küldetése során, olyannal amilyenre még ő maga sem számított. A saját érzéseivel kell szembenéznie és megküzdenie velük. A férfit akit hideg vérrel meg kellene ölnie, igencsak megkedveli, főleg mikor az említett személy bemutatja őt a kislányának. Ezt a csavart nem lövöm le, de erre aztán én sem számítottam. A történetet izgalmassá teszi még az általam nagyon is megkedvelt Berith, aki segíteni próbál a lánynak Lucifer kijátszásában, akivel régen egy oldalon álltak, csak őt kitagadta a nagyfőnök és azóta is menekül bukott angyalként. Imádtam a közös jeleneteiket, érezni lehetett a feszültséget köztük. Remélem lesz közöttük valami és a következő rész részletéből igencsak arra következtetek, hogy iiiggeeennn :). Bár haragszom is
Berithre, a kis disznó. No vissza a történethez. Lil-nek minden vágya, hogy megszabaduljon Lucifertől, de kissé nehezíti a dolgát az is, hogy a társai baromi féltékenyek rá, mivel az utóbbi időben szinte ő kapta az összes megbízást és elég csúnyán megleckéztetik, de ő még így sem adja fel. Lil egy igazi kemény csaj, nagyon megkedveltem és Berith bármennyire is rossz fiú, a bűvkörébe vont. Gábriel is nagyon szimpatikus volt a történetben, örültem, hogy mindig ott van a lány mellett és segíti. Igaz ezzel az égi háborút kockáztatták, de hát ettől lesz izgalmas a történet. Luciferen is behaltam, csúcs egy figura, aki maga az ördög. A fia már kevésbé volt szimpatikus, ő volt az aki Lil megkínzásában is részt vett, sőt ő vezette a csapatot. A végét nem lövöm le természetesen, csak annyit árulok el, hogy hatalmas függővég!!!! Kedves barátosném ezt mégis hogy gondoltad? Lerágom az összes körmömet a következő részig, főleg miután
elolvastam  a részletet belőle, te kis huncut tutira direkt tetted ezt bele :). Nos, bejegyzésem végéhez érve nem tudok mást mondani, mint, hogy ez egy pokolian érdekes és rafinált történet izgalmakkal és csavarokkal fűszerezve. Imádtam, hogy több síkon halad a történet és nem monoton. Megmutatja, hogy a szeretet, az érzelmek igenis képesek megváltoztatni az embert és olyanra is rávesznek, amit egyébként nem biztos, hogy bevállalnánk. Le a kalappal Vivien. Mindenképpen ajánlom az urban fantasy rajongóknak és azoknak akik vágynak egy kis újdonságra. Hiszen ebben a műfajban nálam Vivi az első aki az ördögöt tette meg egyik főszereplőjévé és szerintem nagyon jól tette. Nálam nyert az biztos. Ide nekem a következő részt!!!!!!

Végül egy kép rólam és a könyvről :)! Büszkén ölelem magamhoz eme szerzeményt, melynek köszönetnyilvánításában szerepelhetek! Köszönöm neked Vivi! A következőnél is számíthatsz rám, ha már ez a szerep rajtam maradt :)!!!

Nicosia

8 megjegyzés:

 1. Belekezdtem a bejegyzésed olvasásába, de a fülszöveg előtt eszembe jutott, hogy inkább meg kellene állnom. Megálltam. :) Mert tudom, hogy spoileresen írsz, és nem akarok semmilyen poént előre lelőni magamnak. :)
  Mától nekem is van egy pokoli könyvem, jeeee! :))

  VálaszTörlés
 2. Pedig ezt pont nyugodtan elolvashattad volna,nem lőttem le semmi :). Majd elolvasod,ha befejezted a könyvet :).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nos, még csak a könyv felénél tartok. Sajna mostanában nem volt túl sok időm olvasni. :/ De azért bátorkodtam elolvasni a véleményedet. És belerohantam egy olyan adatba, amit eddig még nem tudtam. :P Affene, jól kibabráltam magammal. :D
   Úgy látom, a képen ha pokoli könyvet is tartasz a kezedben, de egy könyves mennyországban vagy. O.O :D

   Törlés
  2. Na tessék,pedig igyekeztem nem lelőni semmit...ne hari csajszi. Igen, könyves mennyország,ez tetszik :) irigyelsz is érte,igaz? :P

   Törlés
  3. Nem haragszom. :) Irigyellek-e? Hát, szerintem ezt meg sem kellett volna kérdezned. ;P

   (Te mázlista, hogy az Életfa is megvan már neked. *.*)

   Törlés
  4. Akkor jó,örülök,hogy nem harizol :).
   Igen a héten kaptam meg :). Dedikálva :P.
   Na most tudom,hova kívánsz...de azért szeri nagyon *;*

   Törlés
  5. :D:D A vesémbe látsz. :D:D Na, azért ne nézz ilyen irigy kutyának, vagy valami. :) Örülök, hogy kaptál egy újabb dedikált könyvet. :) Képet csináltál már a kis drágával?

   Törlés
  6. Tudom én...csak vicceltem :). Még nem, de majd nemsokára az is meglesz,ezzel a pasival muszáj egy közös fotó :P :).

   Törlés