2013. június 6., csütörtök

Cor Leonis Kiadó megjelenései a 2013-as könyvhéten :)


Nézzük csak milyen fantasztikus könyveket tartogat számunkra a 2013-as könyvhét a Cor Leonis kiadónál.
Ők idén vesznek részt először ezen az eseményen és nem kevés nagyszerű újdonsággal kecsegtetnek bennünket :). Ami felkeltette az én érdeklődésemet elsősorban nem más, mint Karen Marie Moning: Iced-Megnyílik az ég című könyve, amit azóta várok mióta befejeztem a Tündérkrónikák sorozatot. Moning valami hihetetlenül jól ír és, ha a Dani O'Malley krónikák csak fele olyan jó lesz, mint a Fever Series, akkor  tutira vevő vagyok rá :). Jézusom, miket beszélek, csak jó lehet, hiszen Moning-ról van szó :). El sem, hiszem, hogy már itt tartunk. Vííííííííí... bocsi a kitörésért :). De aki ismeri az írónőt és a Tündérkrónikák sorozatot, az tudja, hogy most mit érzek!!!  Ha ti még nem tudnátok miről is van szó, akkor a figyelmetekbe ajánlanám ezt a kis beleolvasót, de vigyázz, mert megfertőz. Haver, hidd el, tudom miről beszélek. Én már az áldozata lettem...

„Teljesen megdöbbentő új felfedezést teszek. Meghalni könnyű. Visszajönni az életbe, na az a szívás.”
Karen Marie Moning: Iced-Megnyílik az ég (beleolvasó)

No, de ne álljunk meg itt, hiszen van még miből csemegézni. Rögtön itt van például Jasper Fforde nem mindennapi története, ami nem más, mint a Thursday Next  sorozat második része, melynek címe Egy regény rabjai. Nekem volt szerencsém olvasni az első részt is, mely magával ragadó a maga stílusában. Így mindenképpen kíváncsi vagyok erre is. Jasper Fforde azért valljuk be, nem semmi, amit lerakott az asztalra. Hiszen képes volt a saját történetét beleszőni a legtöbb irodalmi klasszikusba, úgy, hogy mégis megvan a könyv maga egyénisége és egyedisége különlegessé téve a sztorit. Ha nem hisztek nekem, akkor olvassátok saját szemetekkel.

Jasper Fforde kitűnő második regényében folytatódik a Jane Eyre esetben elkezdődött ötletgazdag, fordulatos és elképesztően eredeti irodalmi kaland – ismét a találékony és rettenthetetlen irodalmi zsaru, Thursday Next főszereplésével. Mivel élete szerelmét, Tedet nemlétezővé teszi a korrupt Góliát Konszern, Thursday kénytelen beállni a regényeken belül működő rendőrség, a Juriszfikció kötelékébe, ahol is kiképzőt és társat kap Dickens Szép remények című regényének szereplője, a férfigyűlölő Miss Havisham személyében. Miután elsajátítja új szakmájának csínját-bínját, Thursday vakmerő kirándulást tesz Poe A holló című versében, fejest ugrik Kafka és Austen műveibe, de még Beatrix Potter egyik mesekönyvében is akad dolga. Fergeteges kalandjai során életveszélyes véletlen egybeesések célpontjává válik, hitelesítenie kell egy gyanús körülmények között felbukkant új Shakespeare-darabot, és ha ez nem volna elég, meg kell akadályoznia, hogy a föld összes élőlénye egyik napról a másikra ragacsos, rózsaszínű zselévé váljon…

És végül, de nem utolsó sorban, ami felkeltette még az érdeklődésemet az nem más, mint Syrie James: Az elveszett Jane Austen-kézirat. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én örök romantikus vagyok, ne nevessetek ki, ez van. Mai napig imádom Austen regényeit s azok megfilmesített változatait, szinte ezeken nőttem fel. Így nem csoda, hogy ez a történet is felkeltette az érdeklődésemet. Ha hasonló cipőben jártok, mint én akkor figyelmetekbe ajánlom. Ha ez nem elég, akkor itt egy kis kedvcsináló hozzá.

Samantha McDonough alig hiszi el, amit lát – azt meg pláne nem, hogy mekkora szerencséje van. Egy kétszáz éves verseskönyv felvágatlan lapjai közé dugva egy levélre bukkan, melyet meggyőződése szerint Jane Austen írt. A levélben szó esik egy kéziratról, aminek sajnálatos módon „a devonshire-i Greenbriarben nyoma veszett”. Lehetséges, hogy létezik egy ismeretlen Jane Austen-regény, ami csak felfedezésre vár? Ki tudna ellenállni a kísértésnek, hogy a keresésére induljon? A gyönyörű, több száz éves Greenbriar birtokra érve Samanthának nincs könnyű dolga, amikor meg akarja győzni Anthony Whitakert, a jóképű, ám hajthatatlan tulajdonost arról, hogy kutassák fel az elveszett Austen-művet – egészen addig, amíg szóba nem kerül, hogy a kézirat akár több millió dollárt is érhet. Az eddig ismeretlen kézirat megtalálása és elolvasása után Samanthát és Anthonyt azonnal magával ragadja Rebeka Stanhope, a falusi lelkész lányának története, aki kalandjai során keserédes leckéket kap az életről és a szerelemről. Ahogy a múlt újonnan felfedezett meséje lassan feltárul előttük, a jelenben is szövődik egy történet, amitől talán mindkettejük élete örökre megváltozik.
És ha ez még mindig nem elég meggyőző, akkor olvassatok bele:
Syrie James: Az elveszett Jane Austen-kézirat

Remélem tudtam picit segíteni a választásban, hiszen a könyvhét mi másról szólna, mint könyvekről és persze, hogy ilyenkor jelenik meg a legtöbb, ráadásul annyira jók, hogy az ember legszívesebben hazavinné a standok felhozatalának legalább a felét :). Jó szórakozást és olvasást!

Nicosia

1 megjegyzés:

  1. Szia csajszi! :)
    Légyszi nézz be hozzám, mert vár rád egy Legjobb blognak járó díj! :)
    A részleteket itt találod: http://izyanniemsm.blogspot.com/2013/07/liebster-blog-award.html

    VálaszTörlés