2013. április 17., szerda

Sky (Lélektársak 1.)

Igazi romantikus történet egy kis izgalommal fűszerezve. Először a borítója fogott meg, mert olyan egyszerű, de mégis szép, aztán pedig a címe, ugyanis én hiszem, hogy mindenkinek van egy lelki társa az életben. Az más kérdés, hogy nem mindenki találja meg...és ezt a könyv is jól mutatja be egy kis misztikummal megspékelve.  Igazán fiatalos, lendületes, vicces és néhol szívszorító történet egy 16 éves lányról, aki a múltját magába zárva még a saját képességeivel sincs tisztában.
Sky, ahogy a fülszöveg is mutatja zárkózott és bizonytalan, szorongó lány...és miután művész nevelőszüleivel ismét új városba költöznek nem is sejti, hogy ez a hely sok meglepetést tartogat számára. Arra pedig végképp nem számít, hogy a szerelem is rátalál, ráadásul a lélektársa személyében. A fiú nem más, mint Zed Benedict, az iskola egyik rossz fiúja, aki nem csak helyes, de tehetséges is és minden lány álma. Ám ő nem foglalkozik senkivel sem és a tetejében még sötét titkok veszik körül. De ő ettől olyan Zedes :).
Nem indul felhőtlenül kettejük kapcsolata, sőt a lányt kifejezetten rázza a hideg, amikor Zed a közelében van és ez csak fokozódik, amikor Sky meghallja a fiú hangját a fejében. Nem igazán tudja, hova tenni a történteket és teljesen összezavarodik az érzések kavalkádjától. Menekül a fiú és a saját érzései elől és bolondnak nézi amikor Zed közli vele, hogy mindketten savantok és ráadásul egymás lélektársai. Aztán egyszer csak mégsem tud ellenállni a fiúnak és fokozatosan kezd kialakulni kettejük kapcsolata. De vajon Skynak sikerül-e túltennie magát a múltbéli eseményeken, amelyek kezdenek a felszínre törni és átadnia magát a szerelemnek? Ráadásul nem elég, hogy az érzéseivel és múltjával kell szembenéznie még a Benedict család által figyelt bűnözők is a nyomában vannak. Néha azért jól felpofoztam volna a hősnőnket, mert a végére már untam az állandó hisztiét az ellen, ami közte és Zed között van. Annyira távol akart maradni tőle, hogy már én éreztem magam kellemetlenül Zed helyett. De hát minden jó, ha a vége jó szokták mondani :). A történet tehát teljes egészében nagyon tetszett, Joss Stirling igazán érti a dolgát. Ez egy könnyed, fiatalos, humoros ( sokszor a hasamat fogtam a nevetéstől ) és izgalmas szerelmi történet, amely megmutatja, hogy mi mindenre képes a szeretet. Mindenképpen ajánlani tudom :). Remélem kedvet kaptok hozzá :).

Nagyon várom a folytatását, amelyben közelebbről megismerhetjük a Benedict család másik fiúkáját Yvest.
Íme egy kis ízelítő:
A tizenhét éves Phoenix a Közösséghez tartozik, egy bűnözőkből álló, természetfeletti erőkkel bíró savant banda tagja Londonban. Phoenix különleges adottsága, hogy képes mások agyában az idő érzékelését manipulálni. A banda vezérének parancsára mindezt lopásokra kell felhasználnia, és a megszerzett dolgokat a bandavezérnek beszolgáltatni. Yves Benedict, amerikai diák, aki nemrég érkezett Londonba. Phoenix pedig kiszemelte őt, Yves a következő áldozat. De a fiúról kiderül, hogy nem csupán egy célpont. Ő a sorsa, a lélektársa. A Közösség azonban a hatalmában tartja Phoenix múltját, és a jövőjét is magának követeli. Yves ezt felismeri, és tervet eszel ki, hogy a lányt kiszabadítsa a Közösségből, és legyőzze a bandavezért. De a Főnök az Yves és Phoenix közötti különleges kapcsolat erejét a saját céljaira akarja felhasználni…

Nicosia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése