2013. március 5., kedd

Nightshade -Az Őrzők

Ezt a könyvet már nagyon régen kinéztem magamnak már csak a borítója miatt is,hiszen az gyönyörű és az ismertetőt elolvasva is nagyon megfogott a történet.
Egy fiatal,tizenéves lányról Calláról szól,aki nem mellesleg félig ember,félig farkas így alakváltónak is nevezhetném. Ráadásul ő az alfa a falkájában és sorsa szinte már a születésénél megpecsételődött,hiszen a családja elígérte őt a másik falka alfájának Rennek. Ezzel nem is lenne baj,hiszen a fiú szívdöglesztő és Calla szíve mindig hevesen dobog a közelében,bár a srácról tudni kell,hogy a fél iskolán végigment,míg Calla még érintetlen,még csak nem is csókolózott. Ez egy kicsit feszélyezi a lányt.


Arról nem is beszélve,hogy néhány héttel az egyesülés ünnepe előtt az Őrzők törvényeit megszegve megmenti egy kiránduló fiatalember életét. És Shay ellenállhatatlanul vonzza őt,ami nem is csoda hiszen a leírtak alapján szintén szexi :). Mivel Calla úgy van vele,hogy biztos soha többé nem látja a fiút,farkasból visszaváltozik emberré ezzel teljesen összezavarva őt, és ha ez még nem lenne elég a saját vérével itatja meg,ami nélkül meghalna.
De a sors persze közbeszól és másnap az iskolába új diák érkezik,na mit gondoltok ki lehet az? Hát persze,hogy Shay Doran...
Ez természetesen nagy port kavar majd Calla lelkében,ugyanis nagyon sok időt fognak majd együtt tölteni kutatással és az Őrzők múltjának,titkainak felkutatásával. Egyre közelebb kerülnek majd egymáshoz,de ennek Ren nem nagyon fog örülni,mert bár nagy szívtipró a srác,Calla iránt mély érzései vannak és komolyan veszi a sorsukat,útjukat.


Calla kételkedni kezd a kijelölt sorsában, abban amiben eddig hitt és nevelkedett.
Közben a szerelmi háromszög ami kialakul nagyon érdekessé és izgalmassá teszi a történetet,mert a feszültség a két fiú között végig jelen van.
Egyébként nagyon tetszett,végig izgalmas volt és tényleg Calláék  kutatása során nagyon sok mindenre fény derül...végig csavaros a történet. És nagyon sok furcsa illetve számomra új lénnyel találkozhatunk.
Igaz,kicsit fura volt nekem,hogy amikor farkasalakból visszaváltanak emberibe ugyanúgy rajtuk van a ruha,hisz nem ez a megszokott...most hiába gondol mindenki az Alkonyatra példaként,nem csak abban volt,hogy pucérrá válnak úgymond,hanem az összes ilyen vérfarkasos filmben,könyvben...legalábbis azokban amiket én láttam,olvastam. Ettől függetlenül nem volt rossz,hogy az írónő ezzel próbálkozott,csak meglepett :).


A két falka tagjait is nagyon megkedveltem,bírtam hogy hamar összeszokott a két társaság,annak ellenére,hogy eddig nem voltak barátok. Mindenki megtalálja a barátját,párját :). A kedvenceim közé sorolnám Calla öccsét és barátnőjét,ők nagyon édesek,és bármire képesek az alfájukért :).
Néha utáltam Callát,hogy két ilyen fantasztikus pasi verseng érte és hol az egyikkel hol a másikkal csókolózik...de végig érezni lehetett,hogy az írónő melyik fiút szánja az igazinak,de ezt nem árulom el.
A lány tudja,hogy ha a szívére hallgat,elveszíthet mindent,ami eddig az övé volt...még az életét is. Megéri-e a tiltott szerelem ezt a hatalmas áldozatot? Megtudhatjátok,ha kezetekbe veszitek ezt a gyönyörű könyvet és elolvassátok :). Egy kis farkaskaland mindig jöhet :).Az első rész engem meggyőzött,kíváncsian várom a folytatást...főleg a vége miatt...még jó,hogy máris olvashatom...hamarosan jövök a folytatással :).
Hosszabb leírást,majd a három könyv elolvasása után kaptok tőlem,egyenlőre remélem ez is felkelti az érdeklődéseteket.

Nicosia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése