2013. március 18., hétfő

A.O.Esther: Hívogat a fény

Aki már elolvasta ezt a könyvet az most tudja,hogy mit érzek,legalábbis sejtheti. Nagyon nehéz összeszedni a gondolataimat róla,hiszen egy nem mindennapi történetről van szó. Már az elsőről is nehéz volt írnom,mert ez a mű megérdemli a tökéletességet és a szép szavakat,így mondanom sem kell hogy az írónő eléggé megnehezítette a dolgomat... Ugyanis sikerült túlszárnyalnia még az előző részét is a könyvnek,félek mi vár még rám a negyedik kötetig... A könyv kivitelezése tartotta magát az elsőhöz,tehát ugyanolyan igényes,megmunkált és magával ragadó lett. A borítója már az első pillanattól megfogott és volt egy olyan érzésem,hogy ezt a kötetet a sötét erők fogják inkább uralni,de azt hiszem erre még én sem számítottam. Akkor nézzük is,hogy mire számíthatunk ha a második részt a kezünkbe vesszük.

Miután Sophiel  és a kis Joshua kiszabadították az elveszett lelkeket a gonosz mágus Sahranfer elfogta a fiút, melyhez segítségül hívta három nővérét Dirilt, Rahsant és Lanazirt,akik a Mindenség Térképét akarják megszerezni. A lányt megzsarolva Joshua életével  kicsalják tőle égi nyakláncát,amely a létezésének egyik fő eleme,hiszen abból kapja a gyógyító fény energiát. Ezzel viszont Sophiel élete kerül veszélybe, mert a nyaklánca nélkül napjai vannak csak hátra. Kezdetét veszi a versenyfutás az idővel, hogy mielőbb segítséget illetve gyógymódot találjanak a lány számára.

Mivel ebben a részben több szereplő szemszögéből is átélhetjük a történetet,sosem unatkozunk,mert ha épp nem Sophielék keresik a kiutat akkor beletekinthetünk a Sötét Angyalok pillanataiba Elijah által vagy Gábrielék kalandjaiba illetve a Mágus és nővérei gonosz csínytevéseibe. Míg Sophiel egyre gyengül és a Tündérek elvezetik őt az Erdőlakókhoz,addig Elijah és Gábriel is őt keresik lépten nyomon. A Sötét Angyalnál van a lány nyaklánca és vissza akarja neki adni,hisz tudja nélküle meghalhat...  Gábriel,aki még magának sem meri bevallani,hogy egyre fontosabb neki Sophiel szintúgy útnak indul társaival,hogy megmentse őt.

Közben Dirilék sem tengetik feleslegesen az időt...beférkőznek a Térítők közé és szépségükkel,bűbájukkal az ujjaik köré csavarják a férfiakat,nőket egyaránt. Sahranfer is másik testet ölt a cél elérése érdekében,de ő nincs odáig érte sőt a nővérei miatt érzett elnyomás miatt sem és egyre többet gondol vissza múltjára,gyerekkorára...úgy bizony megismerhetjük őt közelebbről is és megtudhatjuk miért is lett ő olyan amilyen. Ez az első ahol a történet egy kis időutazásra imitál bennünket, ugyanis visszatekinthetünk egészen az ókori perzsa birodalomig,ahol a nagy hatalmú Cyrus király uralkodott.


Aztán Sophiel minden segítség ellenére eszméletlenül esik össze egy öreg malom padlásán...így talál rá Elijah.
Itt lesz a könyv egyik legszebb és egyben legszomorúbb pillanata,amely szívet tépő volt számomra,de tudom,hogy ezáltal olyan mélységet kapott a történet, ami még tisztábbá varázsolja a két főszereplő között lévő érzelmeket. Nekem ezek voltak a kedvenc jeleneteim,amikor is a szerelmesek újra egymásra találnak és mindezt a viking kultúra övezi körbe.

Tényleg nehezemre esett letenni a könyvet,mert mindig akkor történt valami amikor már félre akartam rakni,de egyszerűen nem bírtam kiszakadni ebből a varázslatos utazásból és egyszer csak ott voltam,hogy vége...és csalódott voltam...megint,mert felébredtem a magam valóságába. Ahhoz viszont,hogy a történetet végig megismerjétek bizony el kell olvasnotok,azt azonban el kell mondjam,hogy ez a könyv aztán tartogat számunkra meglepetéseket...legalábbis nekem biztosan okozott egy-két kikerekedő szemgolyót :). Néha olyan csavarokba és cselekményekbe botlottam,hogy nem akartam hinni a szememnek,már az első rész sem volt cselszövésektől és izgalmaktól mentes,de ez a rész aztán tele van vele. Végig érezhető,hogy a jót és a rosszat csak egy vékony szál választja el egymástól legalábbis ami az angyalokat illeti. Sophiel is hatalmas változáson és jellemfejlődésen esett át... ha most meri valaki hisztisnek nevezni akkor tutira nem állok jót magamért :). Azt is megtudhatjuk,hogy mi mindenre képes az igaz szerelem és,hogy az ellenségek akik egykor testvérek voltak össze tudnak fogni a közös cél érdekében. Ami még nagyon tetszett nekem az a rengeteg idősík,amelyeken átvezetett az írónő és olyan profi módon hozta össze a különböző kultúrákat,hogy miközben olvastam észre sem vettem azt amikor egyikből a másikba kerültem,végtelenül izgalmassá tette.
Az biztos,hogy nagyon sok mindent tanulhatunk meg az Égi és Földi életről és azok csodáiról illetve azt is,hogy a szeretet vagy a gyűlölet mi mindenre képes.

És hogy hogyan tovább? Sophiel mit kezd majd a vegyes érzelmeivel Elijah-val kapcsolatban? Rájön-e hogy ő is többet érez Gábriel iránt? A boszorkák megkapják-e méltó büntetésüket a mágussal együtt? Kié lesz a Mindenség Térképe? És ami a legfontosabb túlélheti-e az igaz szerelem az ármánykodást és a gonosz intrikát? Mindez kiderül a könyvből keves olvasó,de egy kis segítséget adok,hogy mi fűszerezi még ezt a történetet:
A vak gyűlölet és mámoros szerelem,halálos intrikák és gyilkos merényletek,őrjítő szenvedély és pokoli féltékenység valamint az égi és földi csodák.
Ezt mind mind érezhetitek és átélhetitek,ha elolvassátok A hívogat a fényt,amely az Összetört glóriák sorozat második kötete.
Végül szeretném megköszönni Eszternek ezt a csodálatos élményt és hogy megmutatta nekem...igenis vannak csodák az életben csak nyitottnak kell lennünk. Köszönöm ezt a fantasztikusan megírt történetet,amely a világomat rengette meg és az élményt amit az olvasása közben élhettem át. Epekedve és körmöt rágva várom a történet folytatását,addig is egy kis izelitő az írónő oldaláról a harmadik részről,melynek címe:Életfa.
A.O.Esther-Életfa

Hmmm...engem már a borítója is meggyőzött,hiszen a szívem csücske Elijah van rajta :). Nektek hogy tetszik:

És ha még nem olvastátok volna az interjút amit vele készítettem akkor gyorsan pótoljátok,az alábbi linken eléritek:
Interjúm A.O. Esther írónővel

Nicosia

3 megjegyzés:

 1. A kritikád vége kicsit szappanopera szagú lett, de tetszett. ;)
  Nekem ez a borító tetszik a 3 közül a legjobban! *.*
  Amúgy tisztában vagy vele, hogy ezekkel a Glóriás bejegyzésekkel kést forgatsz a szívemben? ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én már csak ilyen romantikus vagyok :). Köszönöm szépen...:).
   Ugye a pasis borítóra gondolsz :P?
   Ne haragudj rám,nem szándékosan csinálom...azért szeretsz még, ugye?

   Törlés
  2. Nem, erre a 2. borítóra gondoltam, a ssss... csajra. ;D

   Nem haragszom. :) A többit meg még meggondolom. ;D

   Törlés