2013. január 3., csütörtök

Leiner Laura: Szent Johanna gimi 7. -Útvesztő

Elég nehéz szavakba önteni azt amit most érzek…természetesen imádtam minden sorát. Vele sírtam,vele nevettem…kicsit eszembe juttatta azt a korszakot amikor én voltam végzős és miken mentem/mentünk keresztül a többiekkel abban a bizonyos végzős évben. Teljesen együtt éreztem Renivel a továbbtanulási problémáknál,hogy hova és miért és az kinek is lenne jó nekem vagy a családomnak,bár én nem voltam kitűnő tanuló,tehát eleve nem volt annyi lehetőségem…de teljesen tanácstalan is voltam…a választott érettségi tantárgyamat is nagyon nehezen választottam ki és persze ma már máshogy döntenék. Most a hetedik rész megjelenése előtt végigolvastam az összeset és így egyben nagyon jó volt végigkövetni,hogy hogyan változott a társaság,hogy Reni mennyire más lett…régen teljesen Arnold bűvköre alatt állt és hiába volt szerelmes Cortezbe nem vette észre a „valódi” Cortezt. Ugye ebbe a részbe ki is derül,vagyis rájön,h Arnold anno hogy megvezette,tetszett ahogy diplomatikusan beolvasott neki:). Nagyon nehéz kiemelni azokat a részeket amik tetszenek mert az egész úgy jó ahogy van,be lehetne másolni az egész könyvet komolyan…...kezdve Cortez visszatérésével,ahogy Reni kezd rájönni,hogy Cortez mennyire szereti őt és milyen régóta tart nála is,hogy nem is kezdte volna itt a másodikat ha nincs ő,a táncpróbák őrültségei,Zsolti beszólásai és költeményei Máday nénihez :),a szakítás,Kinga…hát őt eddig is bírtam a maga „kemény,de jó barát” stílusával,ő hatalmasat nőtt szememben ebben a részben,imádtam ahogy kezelte a helyzeteket…és persze a poént nem lövöm le azok előtt akik nem olvasták még,de akik igen azok biztos tudják,h miről beszélek,hogy miért is imádom úgy Kingát…és Davet….meg persze Zsoltit is:)…áááá imádom az egész bagázst:). Tényleg nem tudok választani…hiszem mindegyik szereplő belopja a szívembe magát a maga hülyeségével:) de ha mindent leírnék amit szeretnék erről a sorozatról,akkor tuti,hogy egy kisebb könyv lenne belőle:).

A vége engem is meglepett,de megmondom őszintén nem tartok tőle annyira,mert már annyira azért kiismertem Laurát,hogy ő semmit nem alakít véletlenül és ezt ez a kötet mutatja a legjobban…úgy hogy ne féljetek...legalábbis én nem félek :). Igaz,hogy ez egy gimis szerelemről szól,de mind nagyon jól tudjuk,h abból is születhetnek komoly dolgok /pl.én is így vagyok:)/ Úgy, hogy Laura remélem nem fogja Őket elszakítani egymástól,mikor alig vártuk hogy végre együtt legyenek. Szerintem minden úgy lesz ahogy lennie kell!!!!! Ettől függetlenül már nagyon várom a nyolcadik részt (főleg így,hogy két kötetes lesz) Laura néni még mindig képes minket meglepni...
...és hogy miként alakulnak az események!!! Remélem csak azért lesz sírós mert végzős év,utolsó kötet és happy end :). Laura néni ugye nem okozol nekünk csalódást???? (*;*)
Amit biztosan tudok: a világ más lenne nélküle,én is más lennék nélküle!!!! SZJG FOREVER!!!!!!!!!!!!!! Luv Cortez&Ricsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése