2012. december 10., hétfő

Maria Murnane: Papíron príma

Ez a könyv egy könnyed,humoros és romantikus történet egy 30-as nőciről akit a vőlegénye elhagy az esküvő előtt és aki ezután megpróbálja élni a szinglik nem mindennapi életét, nekem nagyon tetszett. Ezeken a szürke, hideg napokon nagyon jó választásnak tűnt ezért gondoltam elolvasom...és nem bántam meg,mert nagyon jókat hahotáztam rajta.
 Waverly Bryson története magával sodort. Eszembe juttatta azokat a randikat,vakrandikat amiket szerintem elég sokan átéltünk már és még meg is mosolyogtatott:).
Ne egy fergeteges sztorira gondoljatok,csak egy egyszerű történetre ahol a főszereplőt elhagyja a vőlegénye az esküvő előtt egy héttel és ő teljesen magába roskad. De szerencsére ott vannak a barátnői akik nem hagyják hogy a sárga földig csússzon. Nem elég,hogy utálja a munkáját,amit persze nem vall be magának még a szerelmi élete is romokban hever. Na most a történet egy évvel a a szakítás után folytatódik így a nagyon szenvedős rész kimarad. De még egy év után is sűrűn eszébe jut a dolog,főleg egy félresikerült randi után és akkor egyszer csak elkezd édesem üzeneteket gyártani...ezeket képeslap formájában képzeli el például:

Fedlap: Félsz megmutatni a sebezhető oldaladat?
Belül: Pedig, Édesem, az még mindig jobb,mint a narancsbőrös.
És akkor minden egyes félresikerült randi,munka,találkozó után eszébe jut egy ilyen édesem üzenet.
Azért azt tudni kell,hogy még szinte a regény elején megismerkedik egy férfival  egy munkaút során,csak még ő sem ismeri be magának,hogy ez az ifjú mekkora hatással volt rá...hiszen a megismerkedésük is elég kínosan alakult (konkrétan fuldoklott egy Milkey Way szelettől) így azt gondolja semmi esélye egy ilyen fickónál arról nem is beszélve,hogy a bizonyos munkaút záró buliján totál részegre issza magát,ahol Jack-el van így elszúrja az esélyét is annak,hogy legyen köztük valami. De itt nem ér véget a történetük,gondolom sejtitek.
Mindenki visszatér a rendes kerékvágásba.  Waverly ott folytatja a munkát ahol abbahagyta. Itt kezdődnek a vakrandik,amik hagyjuk,hogy hogy sülnek el. És itt nem a szexre gondolok,mert szerencsére odáig senkivel sem jut el. -Szerintem ezért is tetszett ez a történet,mert az írónő nem csinált "ribit" a főszereplőből a nagy csalódás után sem.- Közben a barátnői is mindig elhurcolják magukkal valahova vagy randit szerveznek neki. Amikor azokat a részeket olvastam ahol ők hárman együtt vannak és ciki randisztorikról mesélnek,akkor betojtam a röhögéstől :). Nagyon tetszett az írónő stílusa, hogy nem fogta vissza magát...tényleg mindenféle ciki sztori elhangzott:).
Lényeg a lényeg,hogy Jackel többször is összefutnak...de pár szónál sose váltanak többet,mert Waverly zavarban van és azt se tudja hogy mit mondjon,hogyan viselkedjen,mindig csak menekülni akar előle. Írt is erről egy Édesem üzenetet:
Fedlap: Előfordult már,hogy elvitte a cica a nyelvedet, amikor egy helyes sráccal kellett beszélgetned?
Belül: Édesem,az a nyelv még jó más egyébre is. Kivéve,ha tényleg lúzer vagy.
Aztán az élete egyszer csak beindul amikor,egy kiadó felkeresi hogy forgalmaznák képeslap formájában az Édesem üzeneteit,mert szerintük nagyon nagy sikere lenne a szingli nők körében. És még a reklámozásához is felkérték. Egyszóval beindult a szekér...
Lassan kezd megbarátkozni annak a gondolatával is,hogy az ex-vőlegénye mást vett el és babájuk is lesz,amitől eleinte ki volt borulva és előlök is bujkált,ha meglátta őket az utcán...szó szerint :).
A végéről csak annyit,hogy persze happy end. Mi más lenne? :) De azt már nem árulom el,hogy végül,hogy talál egymásra Jack és Waverly...azt meghagyom meglepetésnek:). Pedig az is elég vicces és aranyos :). 

Annyit azért még szeretnék elmondani,hogy ha a Bridget Jones naplójából film készült,akkor ez a történet is megérne egy próbálkozást,különösen kíváncsi lennék egy bizonyos ciki randi jelenetre az egyik barátnő jóvoltából...
Remélem segítettem egy kicsit közelebb kerülni a történethez!
Jó olvasást annak aki belekezd...és annak aki nem pedig azt üzenem:

Félsz neki kezdeni mert vár a házimunka?
Édesem,akkor is szedd a sátorfádat és mindenképp szerezz be egy példányt. A férjednek/párodnak meg mondd meg,hogy nem harap az a porszívó. ;)


2 megjegyzés:

  1. Jó kis írás, kíváncsivá is tettél. :) Megpróbálom beszerezni a könyvet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök,hogy segíthettem,tényleg érdemes elolvasni :)

      Törlés